Debat publik i Departamentit Amerikan të Drejtësisë me studentë të Fakultetit Juridik

  Data: 14 mars 2017
  Koha: 13:00- 14:00
  Vendi: Gjykatorja e Fakultetit Juridik

  Mysafirë: Zyrtarë nga Ambasada Amerikane dhe Dep. Amerikan i Drejtësisë me specializim nga fusha e çështjeve të terrorizmit
   
  1. Constantine Soupios, Keshilltar i lartë ligjor, Ambasada Amerikane, Prishtinë.
   
  2. Jeffrey Fields, Zyrtar nga Dep.Amerikan i Drejtësisë, SHBA
   
  3. Ira Panajoti, Zyrtare nga Dep.Amerikan i Drejtësisë, SHBA
   
  Tema: Radikalizimi, Terrorizmi , përfshirja dhe roli i grave në luftimin e ekstremizmit të dhunshëm
   
  Ambasada Amerikane në Prishtinë gjatë datave 14-16 mars ka si mysafirë disa nga zyrtarë të nga Departamenti i Drejtësisë i SHBA të cilët merren me çështjet e ndryshme të terrorizmit. Duke qenë se në SHBA muaji mars festohet edhe si muaj i sensibilizimit për të drejtat e grave edhe tema që do të shtjellohet nga këta zyrtarë do të ketë të bëj me problematikën e radikalizimit dhe terrorizmit por me fokus të veçantë gjinor dhe atë rreth:
   
  - Roli i grave në luftimin e terrorizmit (viktima apo të dyshimta) dhe faktorët shtyes;
   
  - Stigma që përcjellë grate anëtarët e familjes së të cilave iu janë bashkëngjitur grupev terroriste/Perceptimi i shoqërisë ndaj tyre;
   
  - A po jep shteti përgjigjen e duhur për këtë çështje?
   
  - Ndërtimi i një rrjeti për mbështetjen e këtyre grave; dhe çështje tjera të kësaj natyre.
   
  Mysafirët do të bëjne një prezantim rreth temës së diskutimit bazuar në përvojën e tyre në këtë lëmi. Më pas zyrtarët amerikan do të kërkojnë nga studentët të shprehin pikëpamjet e tyre mbi këtë veçantë në:
   
  Diskutimi interaktiv, mendimet e shprehura në veçanti nga studentët e Fakultetit juridik si jurist të ardhshëm, gjyqtarë, prokurorë, zyrtarë policor etj. do të jenë shumë me vlerë për të bërë një vlerësim mbi gjendjen aktuale dhe cilat janë pikëpamjet e ndryshme si shoqëri.
   
  Ky fenomen nuk është unik për Kosovën, duke qenë se edhe SHBA aktualisht është duke u përballur me të njëjtën çështje. Dep.i Drejtësisë konsideron se pikëvështrimet dhe opinionet nga vet anëtarët e shoqërisë në Kosovë janë shumë me vlerë për përpjekjet e të dyja vendeve për të zbutur këtë krizë në rritje.

Arkiva e lajmeve

«qershor»
MaEnPrShDi
2829 30 31123
4 567 8910
111213 14 151617
18192021222324
2526272829301
2345678