Konferenca e 15-të Rajonale për të Drejtën Ndërkombëtare Private me temën " Nga akti i së DNP i vitit 1982 kundrejt akteve të reja të DNP në rajon"

  Konferenca e 15-të Rajonale për të Drejtën Ndërkombëtare Private me temën " Nga akti i së DNP i vitit 1982 kundrejt akteve të reja të DNP në rajon"
  Sot në Fakultetin Juridik u mbajt Konferenca e 15-të Rajonale për të Drejtën Ndërkombëtare Private me temën " Nga akti i së DNP i vitit 1982 kundrejt akteve të reja të DNP në rajon". Në konferencë moren pjesë përfaqësues nga Ministria e Drejtësisë, profesorë të Fakultetit Juridik, Universiteteve Gjermane, Instituti Max Planck për të drejtën private në Hamburg, si dhe regjioni; Zagrebi, Tirana, Shkupi, Kragujevci, expertë ndërkombëtarë në Kosovë për të drejten private, dhe studentë.
   
  Në këtë konferencë u diskutua për sfidat e vendeve rajonale në nxerrjen dhe zbatimin e ligjeve për të drejtën ndërkombëtare private dhe zbatimi i vendimeve të gjykatave ndërkombëtare në çështje civile/private si dhe përputhshmeria  me juridiksionin nacional. Në veçanti u diskutua draft-ligji i Kosovës për të drejten ndërkombëtare private, relacioni me ligjet civile dhe Kodin Civil në proces të draftimit si dhe harmonizimi me praktikat më të mira ndërkombëtare. Nga pjesmarrësit u prezantuan përvojat e shteteve të tyre dhe gjetja e një rruge më të mirë për vendet e Ballkanit në zbatimin e vendimeve në çështje civile/private me element ndërkombëtarë.
   
   
  Konferenca u organizua nga Fakulteti Juridik në bashkëpunim me Ministrinë e Drejtësisë dhe Projektin e BE-së- EU IPA Project “Strengthening policy formulation and legislative drafting”

  Agjenda (Kliko këtu)  IMG_6734.jpg

  IMG_6735.jpg

  IMG_6736.jpg

  IMG_6737.jpeg

  IMG_6740.jpgArkiva e lajmeve

«mars»
MaEnPrShDi
2526 2728 123
456 7 8910
11 12 13 14 15 1617
18 19 2021222324
25262728293031
1234567