PROFESORËT DHE STUDENTËT E UNIVERSITETIT “JAMES MADISON” VIZITUAN FAKULTETIN JURIDIK

  PROFESORËT DHE STUDENTËT E UNIVERSITETIT “JAMES MADISON” VIZITUAN FAKULTETIN JURIDIK Në kuadër te aktiviteteve të Qendrës për Drejtësi Tranzicionale studentët e Fakultetit Juridik
  organizuan një Punëtori një ditore me temë “ Memorizimi i humbjeve gjate konflikteve”.
  Në këtë aktivitet morën pjesë profesorët dhe studentët e Universitetit “James Madison” nga
  Virgjinia të SHBA-së si dhe studentë të Universitetit të Prishtinës. Kosova ishte destinacioni i
  tretë i Ballkanit për këtë grup, që tashmë ka vizituar Kroacinë dhe Bosnjë e Hercegovinën në
  kuadër të projektit “Engaging Southeastern Europe”. Qëllimi i kësaj vizite ishte që studenëve
  amerikane të njiheshin me zhvillimet në Kosovë, për t’i kontribuar tutje në ndërtimin e paqes dhe
  për të promovuar diskutimin akademik rreth dinamikave që aktualisht janë duke përfshirë
  Bashkimin Europian në përgjithësi, dhe shtetet e Europës Juglindore në veçanti.
  Në kuadër të pritjes që iu bë këtij grupi profesorësh dhe studentësh, studentët e Fakultetit Juridik,
  nën udhëheqjen e profesoreshës Dr. Remzije Istrefi, organizuan dy aktivitete. Në ambientet e
  Qendrës për Drejtësi Tranzicionale, u bë shfaqja e filmit “Shok” dhe u zhvillua diskutim rreth
  filmit me z. Eshref Durmishi, bashkëproducent dhe aktor në film. Ideja ishte që përmes shfaqjes
  së këtij filmi të nominuarit për çmimin “Oscar”, studentët të njiheshin me një pjesë të historisë së
  Kosovës. Me pjesën tjetër të historisë së Kosovës, grupi i profesorëve dhe studentëve, patën
  mundësinë të njihen përmes vizitës në Muzeun Kombëtar të Kosovës.
  Kjo vizitë studimore u realizua si rrjedhojë e bashkëpunimit të nisur midis dy institucioneve në
  vitin 2015.
   

Arkiva e lajmeve

«dhjetor»
MaEnPrShDi
26 272829 30 12
3 45 678 9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456