THE BRITISH SCHOLARSHIP TRUST OFRON BURSA PËR STUDENTËT E DOKTORATËS PËR HULUMTIM NË BRITANI TË MADHE

  The British Scholarship Trust ofron bursa për hulumtime për studentët e Doktoratës, në një universitet në Mbretërinë e Bashkuar, në periudhë kohore 1 deri në 3 muaj.

  The British Scholarship Trust është organizatë bamirëse e regjistruar e cila dhuron bursa për të studentët e post diplomuar nga vendet e ish-Jugosllavisë, në mënyrë që të ju japë mundësinë të ndjekin studime të specializuara për një periudhe të shkurtër në Mbretërinë e Bashkuar. Bordi ndanë rreth 10-15 bursa çdo vit. Periudha e studimeve zgjatë nga një (1) deri në tre (3) muaj. Bursa mbulon shpenzimet e jetesës dhe në disa raste edhe pagesat e bibliotekës dhe shpenzimet ekstra lidhur me studimet. Marrëveshja për shpenzimet ekstra duhet të arrihet paraprakisht. APLIKANTËT TË CILET DUAN TË MARRIN PJESE NË KURSET E PLOTA NUK MUND TË APLIKOJNË PËR GRANTE TË BST. Bordi nuk është në gjendje të paguaj për kohen e plotë të studimeve dhe kurset e plota.

  Bursa

  Bursa për këtë vit është £900/ (pound) muaj për universitetet jashtë Londrës dhe £1000 për institucionet brenda Londrës, ku shpenzimet e jetesës janë më të larta. Bursa ka për qëllim të mbulojë shpenzimet e jetesës. Grantet janë modeste në sasi por pritet që të mbulojë shpenzimet e arsyeshme të studentëve. Pagesa e studimeve nuk është e mbuluar mirëpo disa tarifa të tjera të institucionit ( tarifat ekstra, përdorimi i bibliotekës, etj.) mund të mbulohen nga Bordi.  Bursa për vizitiat e Bibliotekës


  Këto grante janë për vizitimin e Bibliotekës 4 herë në javë. Shpenzimet e udhëtimit për në Bibliotekë dhe deri tek vendqëndrimi pritet të mbulohen nga vetë studentët. Ju lutem vini re se ky grant zgjatë vetëm për 4 javë dhe nuk mund të vazhdohet. Brenda kësaj periudhe studentet duhet të jenë në gjendje të mbledhin informacion të konsiderueshëm, të nevojshëm, për studimet e tyre. Bibliotekat janë falas për studentët vizitues por ata nuk mund të huazojnë libra.

  Dokumentet për aplikim:

  the completed application form

  proof of your PhD enrollment in higher education institutions in Kosovo

  a detailed curriculum vitae

  a description of the proposed research

  (if possible) confirmation of a placement from the UK institution

  a copy of your university diploma or other relevant qualifications

  proof of adequate knowledge of English

  two confidential academic references

  Afati për aplikim:15 mars 2018

  Dokumentet në pdf me titull "British Scholarship Trust", duhet të dërgohen të skanuara tek: [email protected] që të gjitha dokumentet t’i dërgoni në pdf, të bashkangjitura në një e-mail. Vetëm dokumentet e kompletuara do të merren në konsideratë.

  Për më shumë informata, vizitoni uebfaqen e The British Scholarship Trust: www.britishscholarshiptrust.org
   

Arkiva e lajmeve

«korrik»
MaEnPrShDi
25 26272829301
2 3 45678
910 1112131415
16 17 18 19202122
23242526272829
303112345